ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΒΣΛΑ ΓΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ - ΤΑΪΠΕΔ
 Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής
Πραξιτέλους 87 – 18532 Πειραιάς
Ηλεκτρονική διεύθυνση: omospondiavatika@gmail.com
Ιστολόγιο: omospondiavatikon.blogspot.com
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 0033

25-6-2014

                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΒΣΛΑ ΓΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ - ΤΑΪΠΕΔ

 Προσφάτως το ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε προς «διάθεση – πώληση» τις παραλίες «Σίμος» και «Σαρακίνικο» στην Ελαφόνησο. Συγκεκριμένα, στις περιοχές αυτές «προσφέρονται» 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς, με “Property code ABK 382”.
Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, ΦΕΚ 152 Α), με την πώληση παραλίου ακινήτου μπορεί να αποκτηθεί από τον ιδιώτη αγοραστή ΚΑΙ το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια. Δηλαδή, εάν κάποιος αγοράσει την παράκτια έκταση που περιγράφεται στην Ελαφόνησο, μπορεί επίσης να διεκδικήσει και να αποκτήσει ΚΑΙ την αποκλειστική χρήση της παραλίας μπροστά του, χωρίς το δικαίωμα χρήσης από κάποιον άλλον, για 50 ολόκληρα χρόνια.
Αυτό, στην περίπτωση της Ελαφονήσου, σημαίνει ότι οι παραλίες που αποτελούν «σήμα κατατεθέν» του νησιού και όλης της Λακωνίας, και αναδεικνύονται συνεχώς ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες και τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη, θα περάσουν σε ιδιώτες. Και είναι βέβαιο ότι οι τελευταίοι, προκειμένου να τις «εκμεταλλευθούν», θα αποκλείσουν την ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτές.
Ως Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, υπερασπιζόμενοι τα αυτονόητα, δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο πώλησης των παραλιών του τόπου μας σε ιδιώτες, υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο και κοινόχρηστο χαρακτήρα τους, και στηρίζουμε τον αγώνα των συμπατριωτών μας Ελαφονησιωτών ενάντια στην πώληση του «Σίμου» και του «Σαρακίνικου».
                                                                                    
                                                                            Το ΔΣ της ΟΒΣΛΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου