Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Βατικιώτικων συλλόγων

Μετά την εξαγγελία του νέου Διοικητικού χάρτη της χώρας με τον οποίο πέρα απο κάθε λογική καταργείται ο Δήμος Βοιών,ο 3ος Δήμος της Λακωνίας και δημιουργείται ο Δήμος Επιδαύρου Λιμηράς με έδρα τους Μολάους και γεωγραφικά όρια απο τον Ζάρακα έως τον Κάβο Μαλιά,είναι πλέον επιβεβλημένο να κινητοποιηθούμε και να αναδείξουμε το λάθος αυτού του εγχειρήματος που μόνο προβλήματα και όχι ανάπτυξη θα φέρει τόσο στις συνενώμενες περιοχές όσο και στην κεντρική διοίκηση που θα είναι ο χρηματοδότης του νέου εγχειρήματος.

Η μόνη λύση για δημιουργία οικονομικά βιώσιμου Δήμου που θα προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης που άλλωστε είναι και στόχοι του υπο διαβούλευση νομοσχεδίου,είναι η ένωση του Δήμου Βοιών,της κοινότητας Ελαφονήσου και του Δήμου Μονεμβάσιας περιοχών με πολιτιστικούς και γεωγραφικούς δεσμούς.

Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι

1) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΙΤΩΝ «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ»

2) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ «Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ»

3)ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΧΙΩΤΩΝ

«Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»

4) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ «Η ΕΠΙΔΗΛΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ»

5) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ « ΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ»

6) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΤΩΝ « Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»

7) ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΦΑΡΑΚΛΙΩΤΩΝ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»

που είναι μέλη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,

εκφράζοντας τα αισθήματα των χιλιάδων Βατικιωτών της Αττικής καλούμε την Δημοτική Αρχή Βοιών και τους κατοίκους του Δήμου μας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (κλείσιμο των Δημοσίων υπηρεσιών,δρόμων κλπ) απο σήμερα και έως την οριστική επίτευξη του ανωτέρω στόχου,έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου,της όμορφης και μοναδικής αυτής γωνιάς της Νοτιοανατολικής Λακωνίας.

Καλούμε επίσης τους κατοίκους της Ελαφονήσου και του Δήμου Μονεμβασίας να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και να αναλογισθούν οτι η πρόταση μας είναι δίκαιη,βιώσιμη, προς το συμφέρον όλων,αναδεικνύουσα τους πολιτιστικούς θησαυρούς που οι περιοχές μας διαθέτουν.Απαντά στις απαιτήσεις του παρόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος,είναι σύμφωνη με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου και το σπουδαιώτερο δηλώνει οτι οι διαρθρωτικές και δομικές αλλαγές που απαιτούνται στην χώρα δεν θα μείνουν μόνο στα λόγια ως εξαγγελίες αλλά θα γίνουν πράξη προς όφελος όλων.

Η δημιουργία ενός τεράστιου μορφώματος χωρίς στην ουσία συνδετικά στοιχεία δεν θα οδηγήσει στα προσδωκόμενα ακόμη και αν έχει μια ελκυστική επωνυμία.

Αγώνας λοιπόν σε όλα τα μέτωπα για να δώσουμε στους υπευθύνους να καταλάβουν ποιό πραγματικά είναι το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής μας.

Προ της δημοσιοποίησης του παραπάνω κειμένου και πρίν από το έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποίησε ο Δήμος Βοιών υπήρξε και μια πρώτη επιστολή που συνέταξαν τα μέλη των Βατικιώτικων συλλόγων της Αθήνας.

Η επιστολή αναφέρει :

Αξιότιμε κύριοι

Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στις πρόσφατες εξαγγελίες αναφορικά με το νέο Διοικητικό χάρτη της χώρας και ειδικότερα, με τη δημιουργία του νεοσύστατου Δήμου Επιδαύρου - Λιμηράς με έδρα τους Μολάους και τη συνεπαγόμενη κατάργηση του υφιστάμενου Δήμου Βοιών.

Ο Δήμος Βοιών Λακωνίας με 8.000 κατοίκους είναι αδιανόητο να διαλυθεί και να συνενωθεί με μικρότερους πληθυσμιακά Δήμους και με τη νέα έδρα να εντοπίζεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τη πόλη της Νεάπολης, τη σημερινή έδρα του Δήμου Βοιών.

Καταγγέλλουμε αυτή τη μεθόδευση που προέρχεται από συγκεκριμένους κύκλους και στοχεύει στην υποβάθμιση της περιοχής μας και στην υπονόμευση των συμφερόντων της.

Θεωρούμε πως θα πρέπει να εφαρμοστεί η αρχική πρόταση που προωθούσε το Υπουργείο Εσωτερικών για συνένωση των Δήμων Βοιών, Μονεμβασίας και της Κοινότητας της Ελαφονήσου, περιοχές με τις οποίες υπάρχουν άρρηκτοι πολιτιστικοί και γεωγραφικοί δεσμοί.

Σε καμμία άλλη περιοχή της χώρας μας δεν σημειώθηκε κατάργηση Δήμου με τον πληθυσμό και τα προσόντα του Δήμου Βοιών και για το λόγο αυτό, ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που πραγματοποιήθηκε.

Είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε με κινητοποιήσεις και κάθε άλλο νόμιμο μέσο για τη δικαίωσή μας.

Πειραιάς, 03/05/2010

Την παρούσα, υπογράφουν οι κάτωθι Πολιτιστικοί Σύλλογοι:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΙΤΩΝ «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΑΙΤΩΝ «Ο ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ»

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΑΧΙΩΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΩΝ «Η ΕΠΙΔΗΜΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΩ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ « ΤΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙ»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΤΩΝ « Η ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»

ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΦΑΡΑΚΛΙΩΤΩΝ «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ « Ο ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου