Επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον Δήμο Μονεμβασίας για τον Κούνο

Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής
Πραξιτέλους 87 – 18532 Πειραιάς
email: omospondiavatika@gmail.com
Ιστολόγιο: omospondiavatikon.blogspot.com
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 0015
Πειραιάς, 29 Ιουλίου 2011

Προς: Δήμο Μονεμβασίας

Αξιότιμοι κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου,
όπως έγινε γνωστό, κατά την 15η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 25ης Ιουνίου, πήρε τελικώς αναβολή η συζήτηση επί της Γνωμοδότησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός ισχύος 7,37MW» της εταιρείας ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΚΟΥΝΟΥ Α.Ε. στη θέση «Κούνος» του Δήμου Μονεμβασίας.
Επί της ΜΠΕ έχουν αποστείλει ενστάσεις προς το Περιφερειακό Συμβούλιο αρκετοί δημότες, αλλά και η Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής. Ο Δήμος Μονεμβασίας έχει λάβει γνώση κάποιων εξ αυτών, όπως και της σχετικής επιστολής της Ομοσπονδίας.
Δεδομένου ότι το προτεινόμενο έργο στη θέση Κούνος θα έχει, πιθανότατα, μεγάλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, ζητούμε:
α) Τη λήψη απόφασης επί του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασίας, με την έκκληση να ληφθούν υπόψιν τόσο οι ενστάσεις των πολιτών όσο και της ΟΒΣΛΑ. Σημειώνουμε ότι η σχετική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί άμεσα (κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντός της ερχόμενης εβδομάδας), καθότι επίκειται νέα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε σύντομο χρονικό διάστημα.
β) Την εκπροσώπηση του Δήμου στην επόμενη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα, προκειμένου να παρουσιαστεί η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας, όπως και οι σχετικές ενστάσεις των συμπολιτών μας και της ΟΒΣΛΑ.
Μετά τιμής
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου